Wie zijn wij

Even een klein woordje over ons.

 

Wij zijn ook in de jaren 80 begonnen, toen uiteraard op 3-meter, met een kleine oscilator printje. We hadden het al gauw door, dat dit niet ging werken, dus toen zelf maar eens een 3 traps 3-meter zendertje gemaakt, met een 2N2219, 2n3866 en een 2n3553 in de eindtrap. Werkte opzich goed, er werden goede verbinden gemaakt. Maar een mens wil meer, dus werd het ook meer. Eind van het verhaal was, dat we met een flink vermogen zaten, een een mast op het dak, schreewden we het hele land door. In die tijd waren er altijd wel stations standby.

Toen zijn we met een groepje amateurs verhuisd naar de 60cm band, met een “badkuip” en een zendertje kwamen we al gauw weer een stukje weg.

Na wat lopende projecten en dergelijke, zijn we uiteindelijk in stilte afgedropen. Echter…..

Na een lange stilte, het bloed kruipt toch waar het niet heen kan, of zoiets, zijn we via via weer begonnen met een nieuw project. De 35cm band, te vinden tussen de 850 en 880 Mhz, een stukje paradijs op aarde. Goede verbinden worden gemaakt, met relatief weinig vermogen. En sindsdien vermaken we ons zelf daar dus, weer in afwachting wat allemaal komen gaat…..

 

DX-team.

Plaats een reactie